Piercings

Piercings in eender welke lichaamszone

Bij Scarlett Ink kan u piercings in eender welke lichaamszone laten zetten. In onze studio hanteren we uitsluitend steriele apparatuur, zodat u van een hygiënisch verloop verzekerd bent. Bekijk hieronder welke soorten piercings wij zoal plaatsen:

Hoe uw piercing te verzorgen?

Net als een tattoo vereist een piercing de nodige nazorg. Uw lichaam zal een kunstmatig tunneltje moeten aanmaken, waardoor het wondje anders behandeld dient te worden. Kom enkel aan de piercing als u die verzorgt en zorg ervoor dat uw handen dan schoon zijn. Met de piercing spelen, er onnodig aan draaien of friemelen, is te vermijden.

In de douche kan u uw piercing met pH-neutrale zeep en water wassen totdat de wonde genezen is. Doe dat niet elke dag om de goede bacteriën van uw huid niet te doden. Enkele andere tips zijn om geen pleisters over uw piercing te dragen en er geen zalf of vaseline aan te smeren. Ook agressieve producten zoals alcohol, chloorhexidine, jodium of sterilon wrijft u er beter niet aan.

We kunnen u aanraden om uw piercing met een fysiologische zoutoplossing te ontsmetten. Die kan u bij de apotheek halen of zelf samenstellen. In het laatste geval volstaat een halve theelepel zout voor een mok heet gekookt water. Laat de oplossing eerst afkoelen en week uw piercing dan maximaal tien minuten in het minder warme water.

Bij piercings op moeilijke plaatsen (bv. bovenaan uw oor) kan u met gaaskompressen werken die u in de oplossing drenkt. U kan altijd enkele druppels theeolie aan het mengsel toevoegen en dat daarna met een wattenstaafje aanbrengen. Andere producten voor nazorg kan u in onze shop verkrijgen.

Hoe snel een piercing geneest, hangt van de soort af. In onderstaande lijst kan u de gemiddelde genezingstijden per populairste piercing ontdekken. Let er wel op dat die van persoon tot persoon erg kunnen verschillen.

Naam piercing Locatie Genezingstijd
Neuspiercing Neus Tien – twaalf weken
Lippiercing Onderlip Drie – zes weken
Monroepiercing Bovenlip Zes – twaalf weken
Tepelpiercing Tepel Twee – vier maanden
Navelpiercing Navel Zes – negen maanden
Wenkbrauwpiercing Wenkbrauw Zes – acht weken
Tongpiercing Tong Twee – zes weken

Als u meer inlichtingen over onze huisregels wenst of een afspraak wil inplannen, hoeft u slechts iets van u te laten horen. In ons portfolio kan u enkele van onze succesvol geplaatste piercings vinden.